رییس سازمان برنامه: نرخ سرمایه‌گذاری خالص کشور پس از سال‌ها مثبت شد

رییس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه مجموعه اقدامات دولت و بخش خصوصی نتیجه این است که کشور از رکود خارج شده است گفت: نرخ سرمایه گذاری خالص کشور مثبت شده، در حالی که سال ها این نرخ منفی بود.

به گزارش اگزیم نیوز، محمد منظور روز پنجشنبه در نشست مشترک شوراهای اداری، برنامه ریزی و گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در کرمان افزود: سرمایه های کشور به‌تدریج در حال از بین رفتن بود و علاوه بر جبران این چالش، نرخ سرمایه گذاری خالص ما مثبت شده که در این شرایط رشد اقتصادی هم اتفاق می افتاد.

وی با بیان اینکه تغییر نرخ ارز اتفاق بزرگی بود، گفت: تبعات آن نیازمند مدیریت و تدبیر است و تلاش تیم اقتصادی دولت نیز مدیریت این اثرات و هضم تدریجی آن است.

منظور ابراز امیدواری کرد که در بازار ارز به ثبات بیشتری برسیم و در این زمینه بخش غیردولتی را اطمینان و آرامش دهیم زیرا در محیط با ثبات می‌توانیم آسوده تصمیم گیری کرد.

نتیجه کاهش نرخ رشد نقدینگی در تورم ظاهر می‌شود

وی درباره رشد اقتصادی خوبی که امسال تجربه کردیم، اظهار داشت: امسال سال رشد اقتصادی و کنترل تورم است، نرخ رشد نقدینگی در کشور به ۲۵ درصد رسیده و کاهشی بوده که نتیجه آن نیز در تورم به‌تدریج ظاهر می شود.

منظور گفت: کشور را به تورم بین ۲۰ تا ۲۵ درصد نزدیک می کنیم و برای سال آینده نرخ تورم به آستانه بلندمدت نزدیک خواهد شد.

کاهش رشد پایه پولی به ۳۲ درصد

رییس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: رشد پایه پولی در ماه گذشته به ۳۲ درصد رسید و نسبت به سال های گذشته کاهش یافت، وضعیت رشد نقدینگی و پایه پولی نشان می دهد که به سمت تورم مدیریت شده و کاهش تورم حرکت می‌کنیم.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مجاهدت های مردم و پایبندی آنان به انقلاب و صیانت از آن ضمن اشاره به اینکه کرمان ویژگی‌های ممتازی نسبت به دیگر استان ها دارد، گفت: به اعتبار نقش آفرینی کرمانی ها در صیانت از انقلاب و دفاع مقدس، مردم این استان نقش آفرینی ممتازی در سازندگی، تولید و فعال کردن ظرفیت های اقتصادی کشور داشتند.

منظور اضافه کرد: ظرفیت‌های استان کرمان در حوزه معدن کشور بی‌نظیر است و بیش از ۵۰ درصد ارزش افزوده معادن کشور در کرمان تولید می شود؛ کرمان نشان داد می توان زنجیره تولید را بومی توسعه داد و از خام فروشی اجتناب کرد.

زنجیره های معدنی درحال تکمیل است

معاون رییس جمهور افزود: امروز شاهد هستیم زنجیره های معدنی در کشور در حال تکمیل و شکل گیری است و اگر دنبال اقتصاد بدون نفت هستیم باید مسیر کرمان، الگوی دیگر استان ها باشد و در این زمینه بخش خصوصی کرمان نمونه است.

به گفته وی، بیش از ۸۵ درصد فعالیت های اقتصادی استان کرمان توسط بخش غیر دولتی انجام می گیرد و این موضوع سال ها آرزوی کشور بوده است.

منظور تصریح کرد: حرکت به سمت اقتصاد مردم‌پایه به معنای سیاست اصل ۴۴ قانون اساسی است، کرمان در این حوزه ممتاز بوده لذا به کارآفرینان استان کرمان به عنوان الگو نگاه کردیم و به عنوان دولت باید فعالیت غیردولتی را پشتیبانی و تسهیل کنیم.

وی با اشاره به اینکه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی کرمان رتبه نخست کشور را دارد که ناشی از اهتمام بخش خصوصی و حمایت استان از این حوزه است، اظهار داشت: طرح های توسعه در معدن و صنعت استان کرمان در حال انجام است و اگر چند صد هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در حال انجام این استان به نتیجه برسد، سهم استان کرمان در تولید ناخالص داخلی رشد می‌کند.

منظور با بیان اینکه سهم استان کرمان از تولید ناخالص داخلی کشور طی سال های اخیر از ۳.۱ درصد به چهار درصد افزایش یافته است، افزود: در کشاورزی باوجود کم آبی‌ها استان کرمان در تولید مرکبات، گردو و پسته جزو سرآمدهای کشور است و باید تلاش کنیم روش های جدیدی را در تولید محصولات کشاورزی رقم بزنیم و به‌گونه‌ای اقدام کنیم تا با روش‌های تولید سهم تامین نیازها را ارتقا دهیم.

به گفته وی، تامین آب را باید جدی بگیریم و در این زمینه تلاش دولت مهار آب سطحی است و انتقال آب از دریای عمان را با جدیت دنبال می کند که اگر این پروژه ها را به نتیجه برسانیم کار بزرگی انجام گرفته و ضمن سرمایه گذاری در شیرین سازی، امیدواریم آب دریای عمان تا پایان سال آینده به کرمان برسد.

منظور بیان کرد: بخش عمده تامین مالی این پروژه ها را بخش غیردولتی، صنعت و معدن انجام می دهند، البته دولت نیز در این حوزه کمک می کند.

به گفته وی چهار یا پنج طرح آبرسانی از خلیج فارس در حال اجراست و موفق ترین آنها طرح کرمان است؛ مسأله آب را به عنوان مسأله های اصلی کشور پیگیری می کنیم زیرا آب الفبای آبادانی است و امیدوارم آب شرب صنعت و کشاورزی را بتوانیم به شکل مناسب تامین کنیم.

توجه به راه و ریل

منظور در پاسخ به مطالبات مسئولان استان کرمان در بخش های دیگر گفت: راه‌های مواصلاتی و توسعه ظرفیت های ترانزیتی جزو اولویت های کشور است و با توجه به موقعیت‌های ممتاز کشور، ایران می تواند منطقه اوراسیا را به آب‌های آزاد وصل کند و این ظرفیت را جدی پیگیری می کنیم.

وی بیان کرد: اجرای سه خط آهن در کشور جزو ابتکارات دولت است، ضمن آنکه مسیرها را بهسازی و تکمیل می کنیم و هدف گذاری برنامه هفتم این است که ظرفیت ترانزیتی را حداقل به سه برابر برسانیم که این موضوع نیازمند تکمیل ظرفیت ها در حوزه راه و ریل است.

رییس سازمان برنامه گفت: دولت برای بخشی از نیازهای سرمایه گذاری از محل اعتبارات نفت کمک می کند تا وزارت راه و شهرسازی این طرح ها را به نتیجه برساند.

وی با بیان اینکه طرح مهار آب ها را با تدبیر رهبر معظم انقلاب انجام دادیم تصریح کرد: ۱۱ میلیارد دلار از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای مهار آب‌ها تخصیص یافت و این اعتبارات به نتیجه رسیده است.

منظور با تاکید بر اینکه امروز زمان توجه به راه و ریل است و باید ظرفیت های مواصلاتی را با سرعت کامل کنیم، افزود: بحث بهداشت و درمان را در استان کرمان دنبال می کنیم؛ طرح های بیمارستانی این استان نیز در دست انجام است.

به گفته وی، کرمان با پنج دانشگاه علوم پزشکی جزو اولین های کشور در این بخش به شمار می رود و تلاش می کنیم با تکمیل و تقویت منابع به تکمیل طرح های بهداشت و درمان و ساخت بیمارستان ها کمک کنیم.

منظور تصریح کرد: یکی از کارهای خوب دولت و مجلس ابتکار تخصیص یک درصد مالیات بر ارزش افزوده به حوزه سلامت بود و همین موضوع باعث شتاب بسیار بالا در بیمارستان‌سازی، تجهیز بیمارستان ها و مراکز درمانی در کشور می شود.

به گفته وی، مصوبات سفر رییس جمهور به استان کرمان با جدیت دنبال می شود و در این زمینه امسال ۲۵ طرح و پروژه به نتیجه رسیده که برای سال آینده نیز ۳۰ طرح دیگر به بهره برداری خواهد رسید.

منظور اظهار داشت: ۱۵ هزار میلیارد ریال دستور تخصیص برای طرح‌های تملک استان کرمان در سال جاری داریم که جذب می شود و برای سال آینده ۴۰ هزار میلیارد ریال منابع برای مصوبات سفر رییس جمهور و طرح تملک پیش بینی کرده ایم.

کد خبر 71263

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 1 =